Ga naar hoofdinhoud

Prefab woning van Bas Allroundbouw: niet voor niets zo populair

U heeft vast wel eens gehoord van een prefab woning. Een prefab woning is een voorgeproduceerde woning (of elementen van een woning) die in de fabriek worden gemaakt. Prefab woningonderdelen komen dagelijks uit de fabriek rollen. Denk hierbij aan daken, dakelementen, dakkapellen of een complete aanbouw.

Deze ‘voorgefabriceerde’ vorm van bouwen is momenteel erg populair, omdat de bouwduur van zo’n woning aanzienlijk korter is. Daarnaast is een prefab woning vaak voordeliger en duurzamer dan een traditionele woning. Met de huidige schaarste op de woningmarkt is dit dé oplossing om snel over een woning te beschikken.

Wat zijn de voordelen van prefab woningen?

Een prefab project is bijzonder snel opgeleverd. Het bouwen is slechts een kwestie van het op zijn plek plaatsen van de prefab-elementen en montage.

Door het terugbrengen van de bouwtijd is een prefab-project ook zeer voordelig. U betaalt veel minder werkuren dan bij reguliere bouw.

Het plaatsen van prefab-elementen is ook zeer effectief als het gaat om het wind- en waterdicht maken van uw woning.

Doordat hele elementen binnen no-time worden gemonteerd, is de bouw doorgaans schadevrij. Wanneer een traditionele woning gebouwd wordt in de regen, kunnen materialen beschadigd raken door bijvoorbeeld teveel wateropname – met rot of roest tot gevolg.

Omdat een prefab woning een routineklus is, is het bouwen nagenoeg risicovrij. Er zullen niet gauw fouten in het proces sluipen die bij nieuwbouw soms wel voorkomen.

Wat voor prefab elementen kan ik gebruiken voor de bouw van mijn huis?

Omdat een woning in verschillende ruimtes en uit verschillende materialen is opgebouwd, is het goed voor te stellen dat u niet weet wat er allemaal mogelijk is. Het antwoord: bijna oneindig veel. In principe kan een compleet huis worden opgebouwd uit prefab-elementen. Dat wil zeggen, een prefab-geraamte (prefab houtconstructie) met prefab-wanden. Ook daken, dakelementen en een dakkapel kan prefab worden geleverd. Een prefab kapschuur is tegenwoordig ook populair. Kortom: wij leveren complete prefab-woningen.

Enkele prefab projecten

De werkwijze van Bas Allroundbouw

Op het moment dat u geïnteresseerd bent in een prefab-oplossing, stellen wij een vrijblijvende offerte voor u op. We bespreken dan al uw wensen en zetten deze in een plan van aanpak. Zodra u akkoord gaat met de offerte, gaan wij aan de slag.

Laten we als voorbeeld een prefab-dakkapel nemen. Hiervoor spreken we eerst een datum af. Tot die datum heeft u de tijd om eventuele zaken die in de weg staan of absoluut stofvrij moeten blijven, weg te halen. Op de afgesproken datum gaan wij aan de slag. Na het verwijderen van de dakpannen, maken we een gat. Met een kraan plaatsen we in één keer de gehele dakkapel op de juiste plek. We monteren deze vervolgens netjes af. Hoelang we hiermee bezig zijn? Hooguit een ochtend.

Wat kost prefab wonen?

In tegenstelling tot andere bouwvormen van woningen, is prefab voordelig. Omdat het meeste werk al in de werkplaats gebeurt, betaalt u veel minder werkuren. Dit geldt voor alles rondom uw huis dat prefab wordt geleverd. Complete prefab woningen of een prefab dakkapel: de uiteindelijke kosten zijn altijd lager dan bij nieuwbouw.

Waarom kiezen voor Bas Allroundbouw?

Bas Allroundbouw is expert op het gebied van prefab woningen en alles wat prefab te krijgen is.

De korte lijnen en de platte organisatie maken dat de communicatie altijd vlot verloopt.

Bas Allroundbouw denkt in oplossingen en niet in problemen.

Naast het eigen vakmanschap heeft Bas Allroundbouw een uitgebreid netwerk van specialisten om zich heen verzameld.

Prefab is duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is niet alleen verstandig, het is ook een stuk goedkoper. Prefab bouwen is de meest duurzame manier van bouwen. Op een nieuwbouwproject is er een continu af- en aanrijden van aannemers, bouwvakkers, stukadoors, schilders, elektriciens, loodgieters en ga zo maar door. Dat betekent veel verkeer, iedere werkdag opnieuw. Bij prefab bouwen komen we slechts eenmaal langs om het prefab element te plaatsen. Het afmonteren doen we direct ter plekke. Dat bespaart dus enorm op zowel manuren als CO2-uitstoot.

Uw kantoor of bedrijfspand prefab (ver-)bouwen

Niet alleen particulieren maken gebruik van onze diensten. Door de jaren heen heeft Bas Allroundbouw ook diverse kantoren en bedrijfsruimten uit prefab-materialen opgetrokken. Met standaard prefab-geraamtes is de bouw van uw werkruimte duurzaam en voordelig. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden?

Bas Allroundbouw, dé prefab expert in Vriezenveen en omgeving

Bas Allroundbouw is dé expert op het gebied van prefab bouwen in Vriezenveen en omstreken. Onze projecten vinden meestal plaats in Vriezenveen, Wierden en Vroomshoop. U vindt onze prefab projecten daarnaast ook in Twenterand, Twente en eigenlijk overal waar wij van dienst kunnen zijn. Benieuwd naar wat we kunnen betekenen voor uw woning of bedrijfsruimte?

Back To Top